Over mij

Elijah Alvares (21) is geboren in Amsterdam-Zuidoost en heeft Surinaamse roots. Hij groeide op in Zwaag, een dorpje in West – Friesland waar hij samen met zijn moeder tot zijn negentiende heeft gewoond. Momenteel woont Elijah in Amsterdam Noord en volgt hij de studie Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast zit hij in de stadsdeelcommissie Amsterdam Noord en is hij lid van de Raad van Advies (HvA).

Na het behalen van zijn mavo diploma (2014) aan het Werenfridus besloot Elijah om zich in te schrijven voor de opleiding onderwijsassistent aan het ROC van Amsterdam (ROCvA). Hij ontmoette daar zijn toenmalige burgerschapsdocente Laura Polder. Zij is een betrokken en gepassioneerd docente die in bezit is van kundige expertise als het gaat om jongeren, diversiteit, onderwijs en empoweren.

Door Laura, bezocht Elijah zijn eerste conferentie over onderwijs. Hij werd op deze conferentie naar voren gevraagd en mocht iets vertellen over zijn ervaringen op het mbo. Het verbaasde hem dat de bezoekers (onderwijsbestuurders, docenten, directeuren etc.) geïnteresseerd waren in wat hij vertelde.

Nadien merkte Elijah dat er positieve tweets verschenen over hem. Hij besloot een Twitter account te maken om in contact te komen met de mensen achter deze tweets. Vanaf dit moment begon Elijah steeds meer van zich te laten horen en maakte hij een website waar hij al zijn bevindingen over het huidig onderwijs deelde met Nederland.

Elijah werd steeds meer ontdekt en kreeg mooie kansen aangeboden om het geluid van zijn verhaal te versterken. Hij mocht meedoen aan overleggen, werd gevraagd om te spreken op evenementen, stond in de krant en was meerdere malen lid van verschillende soorten panels.

Door een blogbericht op de website van Elijah werd hij ontdekt door ex – politica Tanja Jadnanansing. Zij was een politica in de Tweede Kamer (Partij van de Arbeid) waar zij zich tevens hard maakte voor onder andere het beroepsonderwijs. Tanja, besloot om contact op te nemen met Elijah. Dit leidde tot een brainstormsessie die Elijah organiseerde op zijn mbo college.

Tanja maakte Elijah tot een van haar bekende LEF Ambassadeurs (2016). LEF (Luisteren Empathie en Feedback), is een dialoogvorm bedacht door Tanja Jadnanansing om het moeilijke gesprek te kunnen voeren met elkaar in de steeds meer verharde samenleving. Door deze functie kwam Elijah mensen van allerlei soorten lagen uit de samenleving tegen. Het politieke spel begon steeds meer een grotere rol te spelen bij hem en hij besloot om zich aan te sluiten bij de PvdA.

Na het behalen van zijn diploma tot onderwijsassistent (2017) aan het ROCvA. Volgde Elijah de lerarenopleiding tot docent maatschappijleer aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Hij besloot om in februari 2018 te stoppen met deze opleiding vanwege het politieke geborrel dat hij in zijn maag had.

Tegenwoordig staat Elijah bekend als een jong ondernemende met een hart voor het onderwijs. Hij heeft een breed netwerk kunnen opbouwen waarin hij gezien wordt als een ervaringsdeskundige in het mbo en burgerschapsonderwijs.